La alcaldesa de Lugo, Lara Méndez, invitó este mediodía en Fitur a disfrutar de la potencialidad turística que tiene la provincia y, nominativamente, el municipio lucense a través de su gastronomía. La regidora participó en la presentación de una nueva edición de la guía a ‘…E para comer, Lugo’, promovida por la Asociación Provincial de Empresarios de Hostalería y Turismo de Lugo -Apehl-.
Méndez puso en valor la excelencia del trabajo que realiza este sector, “que ten unha pegada moi importante no PIB provincial e desenvolve, por tanto, un valioso papel como dinamizador económico” al que atribuye una “destacada traxectoria durante máis de 50 anos, recoñecida en todo o territorio nacional polo gran sabor de boca que sempre deixa”.
En esta línea, la regidora hizo hincapié en el salto cualitativo que supondrá para la ciudad la «creación dun centro enogastronómico que será un punto de referencia en Lugo, pero tamén un revulsivo para toda a provincia, pois nel poremos en valor toda a nosa riqueza patrimonial, tamén a natural e a inmaterial – dende o noso pasado romano, o medieval e mirando xa ao contemporáneo- para gozar da evolución da cociña, porque como xa é sabido … E para comer, Lugo», concluía la regidora.