Del 13 al 21 de mayo tendrá lugar el XVI Ribadeo de Tapeo en el que participarán una treintena de locales hosteleros. Habrá Sobremesas Culturais, Soños Gastronómicos y los novedosos escape room gastronómicos. “Trátase dun dos mellores escaparates gastronómicos, onde unha trintena de establecementos hostaleiros do municipio poderán ofrecer as súas exquisitas e innovadoras tapas elaboradas cos mellores produtos galegos”, explicó el concejal de Desarrollo Local, Pablo Vizoso.
El concelleiro de Desenvolvemento Local e Turismo anima a todos los vecinos y visitantes a disfrutar esta cita gastronómica. Pablo Vizoso explicou que “os produtos de proximidade seguirán sendo os protagonistas. Poderemos atopar no Ribadeo de Tapeo a cebola e o pemento de Piñeira e Vilaselán. Ademais a través dunha creación audiovisual daremos voz aos agricultores e agricultoras destas parroquias e contaremos todo o proceso de produción destes afamados produtos”.
Por segundo año se contará con una fase previa con el objetivo de incentivar la cultura gastronómica y fomentar la calidad de la oferta. Con este fin la semana pasada estuvo en Ribadeo el chef Daniel López del restaurante O Camiño Do Inglés y membro del conocido colectivo de cocineros gallegos Grupo Norte, para asesorar a una part de los establecimientos participantes.
El precio de la tapa en esta edición será de 2,50 euros por tapa para ayudar a incentivar la calidad y creatividad de las propuestas culinarias.» Volverán as Sobremesas Culturais e os Soños Gastronómicos e contaremos cos novidosos escape room gastronómicos. E como en edicións anteriores a celebración do concurso, os establecementos participantes e o resto dos detalles daranse a coñecer nos medios de comunicación con campañas publicitarias, carteis e folletos; a través da web ou nas aplicacións móbiles Ribadeo Gastronómico ou Ribadeo de Tapeo», explicó Vizoso.